TUZLARIJE - KULTURA

12.05.2011.
Pozorište mladih Tuzle
Najava javne prezentacije Dramskog studija
Nakon velikog uspjeha sa svim predstava u produkciji Dramskog studija Pozorišta mladih Tuzle ( koje su na sceni okupile vise od 1000 djece i mladih), ove godine Pozoriste mladih Tuzle je raspisalo Javni poziv za upis novih polaznika u proces edukacije u Dramski studio 2011.godine.

Ukupno je upisano 80 polaznika raspodijeljenih po grupama.
Prva javna prezentacija projekta biće odrzana večeras 12.05.2011.godine sa početkom u 19.00 sati u Plavoj sali BKC TK.

Nakon večerašnje javne prezentacije polaznici će od maja 2011. - decembra 2011.godine prolazite razne radionice na polju glume, plesa, muzike, kostimografije i scenografije.

Prvi rezultati rada i prva javna prezentacija rada sa polaznicima biće krajem jula 2011.godine, završni rezultati rada sa polaznicima očekuju se u decembru 2011.godine.

Dramski studio je poseban oblik dramske edukacije i rada s djecom i mladima gdje se putem umjetnosti radi na podizanju samopouzdanja kod svih polaznika.

Zanimljivo je naglasiti jedan detalj:
Dramski studio kao sporedni cilj ima osposobljavanje za glumu i scenski nastup, ali on prije svega ima smisao i za one koji nemaju ambicije postati glumci jer kroz dramsko obrazovanje poboljšavaju se vlastite mogućnosti javnog nastupa i komunikacije, oslobađanje vlastitih strahova, upoznavanje samoga sebe i svojih mogućnosti te razvijanje vjere i samopouzdanja u ono što polaznici rade, a što je dragocjeno i u privatnom životu i u mnogim profesijama.

www.mladituzle.org


Osmrtnicama ba smrtovnice