TUZLARIJE - KULTURA

16.05.2011.
Tuzla spremno dočekuje Međunarodni sajam knjige
Kvalitetni naslovi nikad bliži!


Od srijede 18. do ponedeljka 23. maja Tuzla će ugostiti 102 do sada prijavljena izlagača na drugom Međunarodnom sajmu knjige u našem gradu. Riječ je o sajmu koji tuzlanskoj čitalačkoj publici na oko 6.000 kvadratnih metara garažnog prostora Mercator Centar Tuzla donosi brojne naslove, ali i popratne sadržaje.



- Izlagači su uglavnom iz našeg regiona što našoj publici istančanog ukusa omogućava da u svom gradu kupi kvalitetne, a cijenom pristupačne naslove bez potrebe za odlaskom na slične sajmove u drugim gradovima. I ove godine posjetioci imaju na raspolaganju besplatan parking proctor, ulaz na sajam je isto tako besplatan što je dobra pretpostavka da ovaj sajam po broju posjetilaca bude još uspješnij nego prethodni, kazao je Zlatko Alidžanović, direktor preduzeća “Forma Nuova” koje je jedno od suorganizatora ovog kulturnog događaja u Tuzli.

Osim brojnih štandova sa bogatom ponudom, sajam će uporedo biti prilika da se pogleda i izložba plakata Ive Andrića u povodu 50. godišnjice dodjele Nobelove nagrade, prisustvuje brojnim promocijama, radionicama i druženjima sa piscima. Sajam će pratiti i humanitarna akcija darivanja knjiga i školskog pribora Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.
Sajam svoja vrata za posjetioce otvara u srijedu, a istog dana u poslijepodnevnim satima biće upriličeno njegovo svečano otvaranje.

B. K.

Osmrtnicama ba smrtovnice