TUZLARIJE - KULTURA

21.05.2011.
Otvorena izložba fotografija Emira Hukića

Mladi umjetnik Emir Hukić sinoć se, po prvi put, tuzlanskoj publici predstavio izložbom fotografija u okviru manifestacije Francuska majska sedmica u Tuzli na temu „moda”. Organizator izložbe je Francuski institut u BiH i Centar „Sophie Chifflet”, u saradnji sa Mješovitom srednjom mašinskom školom.



Hukić je izložio 34 umjetničke fotografije na kojima provladavaju slike djevojaka koje su odjevene u različite modne stilove.

- Nakon četiri godine aktivnog bavljenja fotografisanjem po prvi puta izlažem u našem gradu što mi predstavlja izrazito zadovoljstvo. Na fotografijama provladavaju portreti djevojaka, a nastajali su na različitim lokacijama želeći na taj način uhvatiti ljepotu trenutka koji gledaoce stavlja u realni okvir nastanka fotografije. Obrisi lica, facijalne ekspresije, za mene su reljefi koji nas vode u trenutak nastanka fotografije, dajući nam osjećaj slobode – rekao je Emir Hukić.





Izložba je pravo nadahnuće za sve mlade jer je njome Hukić pokazao kako mladi ljudi mogu kreativno izraziti sebe, slobodno dijeleći svoju ljubav prema fotografiji. Doza svježine u njegovim fotografijama odraz je autorove svestranosti. Emirove fotografije često možete vidjeti i na Tuzlarijama, a obzirom da ga svakodnevno susrećemo na novinarskim zadacima koje zajedno pratimo treba reći da je Emir izuzetan kolega i uvijek spreman za saradnju.





Emir Hukić rođen je 20.10.1993.godine u Tuzli. Pohađa 3. razred Srednje mašinske škole u Tuzli, a istovremeno volontira na RTV TK, radi kao tonac i kamerman. Član je Foto kluba Tuzla. Na Smotri stvaralaštva učenika u BiH, u konkurenciji od 186 radova, osvaja prvo mjesto za najbolju fotografiju. Takođe, svoje znanje okušao je i u video produkciji, kada je za reklamu, i to našeg portala, osvojio zasluženo drugo mjesto.



Ako se nađete u blizini Francuskog kulturnog centra „Sophie Chifflet” obavezno posjetite izložbu Emira Hukića.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice