TUZLARIJE - KULTURA

29.05.2011.
Draft Teatar ovog vikenda gostovao u Ljubljani


U okviru projekta “Teatarski karavan bez granica” DRAFT Teatar Tuzla će ovog vikenda (28-29. 05. 2011. godine) gostovao u Ljubljani. Domaćin i partner DRAFT Teatra u ovom projektu je Študentska Založba Ljubljana.



Ansambl DRAFT Teatra odigrao je pred Slovenačkom publikom predstavu “Siroti mali hrčki”, a prije izvedbe predstave održan je i okrugli sto na temu: “Emigracija i kultura”, na kojem sau učestvovali predstavnici lokalnih vlasti, NVO-a, manjinskih organizacija, medija, iz Slovenije i BiH.

U okviru ovog istog projekta DRAFT Teatar Tuzla do sada je uspješno proveo iste aktivnosti u Brčkom i u Baru (Crna Gora), a krajem juna i početkom jula, u okviru istog projekta, posjetiti Sofiju (Bugarska) i Istambul (Turska).

Cilj projekta je ponuditi manjinama, mladima, imigrantima i ostalim ugroženim grupama da istraže kulturne sličnosti i različitosti između ciljanih zemalja (Crna Gora, Slovenija, Turska, Bugarska i BiH) i razumiju važnost poštovanja kulturne različitosti.
Pozorišni karavan “Pozorište bez granica se izvodi u saradnji sa našim partnerima iz: BiH, Turske, Bugarske, Slovenije i Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Anna Lindh Dondacije (ALF – www.euromedalex.org).

Dragan Tešić
Draft teatar Tuzla

Osmrtnicama ba smrtovnice