TUZLARIJE - KULTURA

04.06.2011.
Nastup KUD ˝Šički Brod˝ u Bugarskoj


Protekle sedmice Kulturno umjetničko društvo "Šički Brod" učestvovalo je na međunarodnoj smotri folklora "Djeca na Balkanu - Zajedno u Evropi" koja je po 11. put održana u mjestu Haskovo (Bugarska).



Članovi KUD-a "Šićki Brod" nastupili su zajedno sa učesnicima iz Srbije, Makedonije, Moldavije i Turske u revijalnom dijelu državnog takmičenja u folkloru i modernim plesovima.



Predstavnici Bosne i Hercegovine predstavili su se u najljepšem svjetlu izvodeći dvije narodne igre, "Vranje" i "Tarabuka".



Bosnu i Hercegovinu u Bugarskoj su predstavljali Džemal Ćatić, Kemal Ćatić, Lejla Ajšić, Adnan Ahmetović, Adelisa Moranjkić, Sabrina Barčić, Enisa Rizvanović, Ines Ajić, Omer Jašarević, Haris Hodžić, Melisa Žilić, Alen Ðurić, Anel Islamović, Senad Kurbašić, Dina Ajšić, Samir Mehić i Amila Bečirović.



Na put su krenuli i članovi predsjedništva KUD-a "Šički Brod": Ibradžić Nermin, Mulalić Anis, Mustafić Almir, Žilić Muhamed, Mladen Džurić, Suad Žilić, Zlata Muharemović i Hatidža Džafić.



Bosna i Hercegovina i KUD "Šički Brod" na ovom festivalu ove su godine nastupili po 3. put, a u ovoj godini čekaju ih još nastupi u Poljskoj, Mađarskoj, Turskoj i Crnoj Gori.

Osmrtnicama ba smrtovnice