TUZLARIJE - KULTURA

08.06.2011.
U Društvenom domu u Gornjoj Tuzli
Održana pričaonica za djecu sa pjesnikom Šimom Ešićem

U organizaciji predstavnika Doma mladih Tuzla organizaciona jedinica Društveni dom Gornja Tuzla, Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla i OŠ „Gornja Tuzla“ upriličena je književna pričaonica za učenike OŠ Gornja Tuzla sa pjesnikom Šimom Ešićem.




Književnik je ovom prilikom predstavio svoja ranija djela kao što su „Vezena torbica“, „Vrelo ljepote“, „Pola igra, pola zbilja“ i „Kako se crta sunce“, djelo koje je književnik pisao punih četrdeset godina.
Učenici OŠ Gornja Tuzla iznenadili su pjesnika sa poklonima koje su dugo i vrijedno pripremali za njega. Nacrtali su mu mnoštvo crteža, ilustracija, dodjelili Medalju dječije zahvalnosti i poklonili stihove posvećene njegovim pjesmama.



Ovo su riječi učenika iz Gornje Tuzle posvećene dječijem pjesniku Šimi Ešiću:
„Dragi naš pjesniče,
Želimo da Vam ukažemo beskrajnu zahvalnost za sve što ste učinili za naša srca, našu dušu. Mi smo bogata djeca jer imamo čast i zadovoljstvo družiti se sa vama kroz Vaše pjesme. Želimo da nam poklonite još puno, puno pjesmica i da nas opet obradujete Vašom posjetom. Veliko Vam hvala“. (Učenici OŠ Gornja Tuzla)



Na kraju druženja učenici su skupa sa književnikom obišli područno odjeljenje Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla koje dugi niz godina egzistira u Društvenom domu u Gornjoj Tuzli.

Priredio(la): NUB ˝Derviš Sušić˝ Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice