TUZLARIJE - KULTURA

08.06.2011.
Održan maturski koncert Nadire Ajanović


U Bosanskom kulturnom centru u utorak uvečer je održan maturski koncert Nadire Ajanović (klavir), učenice generacije Osnovne muzičke škole u Tuzli za školsku 2010/2011.godinu.

Na programu su izvedena djela: J.S. Bacha, L.V. Bethoveena, F. Chopina, M. Tajčevića, C. Debussya, J. Brahmsa...Kao gosti na koncertu su nastupili Katarina Pavljašević, violina, Anela Arifi, flauta, Alma Demirović, klavir i Belmin Okanović, gitara.

Nadira Ajanović rođena je 12.06.1996.god. u Tuzli. Ove školske godine završila je Osnovnu školu "Pazar", te Osnovnu muzičku školu u Tuzli sa uspjehom 5.0, te je u obje škole proglašena učenikom generacije. U obje škole je išla na mnogobrojna takmičenja, te osvajala zapažene rezultate i nagrade.

U dosadašnjem školovanju učestvovala je na oko 20 takmičenja za Osnovnu školu "Pazar", kao i na mnogobrojim manifestacijama, akcijama i drugim aktivnostima škole. Za vrijeme školovanja u Osnovnoj muzičkoj školi u Tuzli učestvovala je na 11 takmičenja, kako federalnih tako i internacionalnih, gdje je osvojila tri specijalne, pet drugih i jednu treću nagradu.


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice