TUZLARIJE - KULTURA

12.06.2011.
Ljeto u Tuzli 2011
Koncert Ansambla ˝Iskre˝ oduševio Tuzlake


Ljubitelji horske muzike u subotu uvečer su imali priliku da uživaju u koncertu Ansambla “Iskre” iz Tuzle, pod nazivom “Pjesmom do srca”. Koncert je održan na platou ispred bivšeg kina “Centar” na Korzou, a u okviru manifestacije “Ljeto u Tuzli 2011”.



Pod dirigentskom palicom maestra Emira Nuhanovića, članice hora koncert su otvorile izvedbom Hor Jevreja iz opera “Nabuko”, a u nastavku večeri mnogobrojni Tuzlaci su imali priliku da poslušaju pjesme “Sinja magla”, “Mostarski dućani”, “Evo banke cigane moj”, “Čergo moja čergice”, "Kerko mori suto"…




Slavko Jović
Izvođenjem zahtjevnog repertoara “Iskre” su pokazale zašto u gradu soli nemaju premca kada je u pitanju ovakav vid muziciranja. Njihov nastup pomno je pratio profesor Slavko Jović, koji je preko 35 godina vodio Ansambl “Iskre” kroz koji su prošle mnoge generacije mladih ljudi iz Tuzle. Iskre su mu se zahvalile na najbolji mogući način, tj. pjesmom i fantastičnim koncertom.

Na kraju koncerta, kao gost, nastupio je mladi pjevač Kenan Mačković iz Sarajeva, inače profesor klavira, koji je uz pratnju “Iskri” Tuzlake zabavljao pjesmama “Predaj se srce”, “Lejla”, “Djevojka”, “Pratim te” i “Dani prolaze”.







Koristimo ovu priliku da pozovemo sve naše sugrađane da prisustvuju humanitarnom koncertu pod simboličnim nazivom “Iskre i prijatelji za Damiru”, koji će biti održan 14. juna u Bosanskom kulturnom centru, sa početkom u 20h. Sav prihod od ovog koncerta namijenjen je za liječenje Damire Subašić-Čajić, članice Ansambla “Iskre”. Karte po cijeni od 5KM mogu se kupiti u Marketing službica BKC-a i kod Seje i Vilija na Korzou.

S.P.

JOŠ SLIKA

Osmrtnicama ba smrtovnice