TUZLARIJE - KULTURA

19.06.2011.
Održan Godišnji koncert Folklornog ansambla ˝Panonija˝ Tuzla


Folklorni ansambl "Panonija" Tuzla povodom obilježavanja 15 godina postojanja, u subotu 18. juna 2011. godine u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla, organizovao je Godišnji koncert svojih mlađih postava.





U dvosatnom programu publici su se predstavili članovi II, III, IV i V postave folklornog ansambla sa raznovrsnom koreografijom te muzički ansambl "Panonija" sa vokalnim solistima. Tradicionalnim igrama program su upotpunili KUD „Tojšići“ Tojšići, KUD „Krivaja“ Zavidovići i KUD „Ishak Paša“ Borsa, Turska.





- U toku koncerta uručili smo zahvalnice učesnicima, a od Turaka je i naš ansambl dobio poklon. Gosti iz Turske su izrazili veliku zahvalnost na gostoprimstvu i oduševljeni su Tuzlom. Mi smo prezadovoljni rezultatom i posebnu zahvalnost dugujemo našim roditeljima kao bezuslovnoj podršci u radu – kaže Dajana Bakić, članica FA „Panonija“.





Folklorni ansambl “Panonija” Tuzla osnovan je 15. oktobra 1996. godine, a na taj datum 15 godina kasnije I postava Folklornog ansambla “Panonija” će publiku počastiti velikim koncertom.

JOŠ SLIKA


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice