TUZLARIJE - KULTURA

18.06.2011.
Prva kalesijska likovna kolonija danas počela sa radom


U organizaciji JU BKC "Alija Izetbegović" Kalesija i BZK "Preporod" Kalesija, u Džafićima (MZ G. Vukovije), općina Kalesija, jutros je počela prva kalesijska likovna kolonija pod nazivom KLIK "Džafići 2011". Kolonija je na jednom mjestu okupila likovne ali i druge umjetnike.



Mjesto održavanja likovne kolonije je izdvojeno, u prirodnom okruženju i specifično za dojam umjetnika. Pedesetak umjetnika će imati priliku da stvorene vizije i nadahnuće pretvore u crtež, sliku, figuru, pjesmu, priču itd.

Svoje učešće najavili su akademski slikari i umjetnici koji se bave likovnom umjetnošću iz Indije, Hrvatske, Srbije i raznih krajeva Bosne i Hercegovine, Sarajeva, Zenice, Tuzle, Bužima, Gračanice, Živinica, Banovića, Osmaka, Čelića i Kalesije.

Svečano otvaranje Kolonije održat će se danas u 12 sati. Sutra, u 14 sati, upriličit će se zatvaranje ove manifestacije, poslije čega je planirano druženje sa umjetnicima. Za radove koji budu nastali na likovnoj koloniji bit će upriličena izložba u JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, u sklopu Manifestacije „Kalesijsko ljeto“.

Osmrtnicama ba smrtovnice