TUZLARIJE - KULTURA

29.06.2011.
Petrovo u Tuzli
Održan koncert orguljaške glazbe


U sklopu manifestacije “Petrovo u Tuzli”, u Franjevačkom samostanu u Tuzli održan je koncert orguljaške glazbe pod nazivom „Uz zvuke Vivaldija”. U ime domaćina prisutne je pozdravio i zaželio dobrodošlicu Zlatko Špoljarević, pedagog Katoličkog školskog centra u Tuzli i voditelj zbora “Iuventus Salinarum”.



Na koncertu su nastupili Edmund Andler Borić (orgulje) i Ana Butković (flauta) koji su izveli poznata djela Vivaldija.







ANA BUTKOVIĆ studij flaute upisuje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu sa 17 godina. Diplomirala je 1999. godine u klasi prof. Vesne Košir, a usavršavala se kod profesora Georgesa Alirola (1993.) i Vincenta Pratsa (1994) u Grožnjanu i kod Martina Michaela Koflera (1996. i 1997.) u Klagenfurtu.

EDMUND ANDLER-BORIĆ je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirao klavir kod Ide Gamulin, orgulje kod Ljerke Očić, a magisterij orgulja kod Maria Penzara. Orguljašku interpretaciju usavršavao je u majstorskim klasama Jaroslava Tume, Pietera van Dijka i Daniela Rotha.







Obilježavanje “Petrova u Tuzli” završit će se na sam blagdan Svetih Petra i Pavla 29. juna misnim slavljem koje se od 11.00 sati tradicionalno služi na otvorenom, u centru grada na starom crkvištu, a nakon toga će biti blagoslovljeni temelji budućeg Kulturnog centra „Sv. Franjo”.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice