TUZLARIJE - KULTURA

28.06.2011.
Dramska sekcija KŠC-a nastupila na festivalu pozorišta u Laktašima


Dramska sekcija KŠC-a "Sv. Franjo" Opća gimnazija Tuzla s predstavom "Pet minuta" poljske autorice Liliana Bardijewska, a u režiji Ivane Milosavljević, nastupala je 26.06.2011. godine na revijalnom dijelu 6. Internacionalnog festivala amaterskog pozorišta u Laktašima.



-Ovo je za nas veliki uspjeh. Od 19 prijavljenih predstava za sudjelovanje na Festivalu, samo je osam prošlo u natjecateljski dio, a mi smo jedini ušli u revijalni program i to kao dramska sekcija. Stoga sam jako ponosna na mlade glumce koji su svojom uvježbanošću pokazali da mogu nastupiti na jednom ovakvom Festivalu, i sretna što je nakon predstave publika bila oduševljena njihovom radošću dok se "igraju" na sceni. Mario Ćulum, selektor ovogodišnjeg festivala, za predstavu "5 minuta" kaže da posjeduje "duh amaterizma, entuzijazam i radost igre", a to potvrđuje i moj odnos prema srednjoškolskom teatru, da članovima dramske sekcije nisu potrebni kostimi, scenografija kako bi iskazali svoju kreativnost nego upravo ta unutarnja energija koja pokreće mladog čovjeka i tjera ga na promišljanje svijeta u kojem živi - kazala je za Tuzlarije Ivana Milosavljević, dipl.pedagog-psiholog i glumica.

Svojim dolaskom na Festival podršku učenicima je dao i sam ravnatelj KŠC-a "Sv. Franjo" mr. Vlatko Rosić, koji je zaslužan za promoviranje učeničkih vrijednosti i u okviru djelovanja dramske sekcije.

Podsjećamo, u predstavi "Pet minuta" igraju: Mladen Pejić, Marina Jokić, Daria Vilušić, Mario Šaran, Emina Švrakić, Ivana Schuster, Nikola Andrić, Ivana Perić, Mario Lukić i Dario Antunović – muzika, Mario Lugonjić i Aleksandar Bilandžija – svjetlo, Enver Hasić i Ines Perkić-asistenti.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice