TUZLARIJE - KULTURA

04.07.2011.
DRAFT Teatar Tuzla gostuje u Bugarskoj i Turskoj

U okviru projekta “Teatarski karavan bez granica” DRAFT Teatar Tuzla u periodu od 2. do 5. jula 2011. godine ima dva vezana gostovanja. Prvo gostovanje je u Sofiji, Bugarska (2. i 3. 07. 2011.g.), a nakon toga DRAFT teatar će produžiti do Istanbula, Turska (4. i 5. 07. 2011.g).

Domaćini i partneri DRAFT Teatra su:
- u Bugarskoj - organizacija Balkanska Agencija za samoodrživi razvoj,
- u Turskoj Bosansko Udruženje i Helsinški Parlament Građana u Istanbulu.

Ansambl DRAFT Teatra će u obje države odigrati predstavu “Siroti mali hrčki”, a kao prateća aktivnost domaćini će organizirati okrugli sto na temu “Kulturne sličnosti i različitosti, kulturne potrebe manjina i migranata, kulturne razmjene među zemljama itd”, a na kojem će učestvovati predstavnici lokalnih vlasti, NVOa, manjinskih organizacija i medija iz ovih država.


U okviru ovog istog projekta DRAFT Teatar Tuzla do sada je uspješno proveo iste aktivnosti u Brčkom, Baru (Crna Gora), Ljubljani (Slovenija)
Cilj projekta je ponuditi manjinama, mladima, imigrantima i ostalim „ugroženim“ grupama da istraže kulturne sličnosti i različitosti između ciljanih zemalja (Crna Gora, Slovenija, Turska, Bugarska i BiH) i razumiju važnost poštovanja kulturne različitosti.

Dragan Tešić
DRAFT Teatar Tuzla

Osmrtnicama ba smrtovnice