TUZLARIJE - KULTURA

06.07.2011.
Publika uživala u muziciranju Elvisa Sivčevića


Franjevačaki samostan Sv.Petra i Pavla na čelu sa gvardijanom fra Zdravkom Anđićem, kao jedan od sponzora Likovne kolonije „Breške 2011“, počastio je sudionike Kolonije koncertom klasične muzike na kojem je nastupio gitarist Elvis Sivčević iz Tuzle.



U ugodnom umjetničkom ozračju izvedene su obrade transkripcija starih autora iz renesanse, religiozne španske numere te poznate klasične kompozicije za gitaru.



- Nakon ovog koncerta u planu imam realizaciju multimedijalnog performansa pod nazivom ˝Ljetna noć˝, a kojeg radim sa asistentom na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli Irfanom Kasumovićem. Performans će biti presjek emocija iz mog i Irfanovog života te ćemo pokušati privući pažnju publike na sat vremena. Irfan će govoriti tekstove koje on voli, a ja ću da sviram par kompozicija koje su obilježile moju karijeru”, rekao je Elvis Sivčević.





Elvis Sivčević je Srednju muzičku školu završio u Tuzli u klasi prof. Predraga Stankovića. Akademiju i postdiplomski studij završava u Den Haag-u na Kraljevskoj akademiji, odsjek klasična gitara. Svirao je sa “Zeus” filharmonijom iz Midelburha (Nizozemska), Roterdamskom filharmonijom i Mediteran sandes orkestrom. Iza sebe ima brojne koncerte i nastupe širom BiH i inostranstva. Vlasnik je preko 200 nagrada, priznanja i pohvala. Radi kao profesor gitare u Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli i Osnovnoj muzičkoj školi u Brčkom.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice