TUZLARIJE - KULTURA

22.07.2011.
Ljeto u Tuzli 2011
Poigralo se kolo i na Trgu Slobode


U organizaciji Gradskog dječijeg-omladinskog folklornog ansambla Tuzla u četvrtak uvečer je na Trgu Slobode održan koncert narodnih igara i pjesama. Umijeće su pokazali članovi Omladinskog udruženja građana TK KUD "Kapija" Tuzla, G.D.O.F.A "Tuzla" i gosti iz Turske.





"Manifestacija je održana u okviru „Ljeta u Tuzli“. Posjetioci su imali priliku da pogledaju prezentaciju narodnih igara Bosne i Hercegovine. Sa nama su bili gosti iz turskog grada Burse, što je ujedno uzvratna posjeta jer su naši članovi u maju ove godine bili učesnici na festivalu dječijeg folklora u Turskoj" – rekao je Enver Jašarević, predsjednik Gradskog dječijeg-omladinskog folklornog ansambla Tuzla dodavši da će folkloraši i naredne godine uzeti učešće na festivalu folkora u Turskoj.







Pored izvedbi folklornih ansambala, nastupili su i muzičari Almir Kalajlić, Emir Okić i grupa tamburaša „Arsuzi“.









Koncertu je prethodio svečani defile ulicama našeg grada, a na Kapiji je odata počast nevino ubijenim Tuzlacima 25.05.1995.godine. Opština Tuzla i ove godine probrinula se da mještanima, a i turistima koji svakodnevno posjećuju naš grad, ljetne dane i boravak u Tuzli učine zanimljivijim.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice