TUZLARIJE - KULTURA

15.08.2011.
Po tekstu Midhata Kušljugića
˝Balkan film˝ snima seriju “Kad bude biće”


Prošle sedmice je na lokaciji sela Pucari snimljena zadnja klapa druge, od ukupno 15 epizoda, domaće serije “Kad bude biće”, koja je u produkciji “Balkan filma” i u režiji Dubičanina Marka Misirače u Kozarskoj Dubici snimana petnaestak dana.

Snimanje serijala se radilo po tekstu tuzlanskog glumca Midhata Kušljugića, a inicijator projekta, na preporuku pisca teksta, je produkcijska kuća "Balkan film", iz Kozarske Dubice koja je svoj kvalitet ranije dokazala snimajući, između ostalog, filmove "Turneja" i "Neprijatelj”.

- Završili smo snimanje prve dvije epizode koje ćemo montirati do septembra i zadovoljni smo onim što smo uradili. Zahvalio bih se scenaristi koji mi je povjerio svoj scenario i glumcima koji su odigrali odlične uloge, kazao je režiser Marko Misirača.

Glumci su uglavnom sa pozorišnih dasaka, još neafirmisani na filmu i televiziji, a glavne uloge povjerene su Adnanu Omeroviću i Ivani Perkunić.

- Drago mi je da smo napravili uspješan spoj gumaca iz Banjaluke, Tuzle i Zenice i da smo dostojni ovog projekta, kaže Midhat Kušljugić.

Serijal “Kad bude biće” je komedija koja govori o povratku mladih ljudi iz Njemačke, nakon što nisu uspjeli naći adekvatan posao u ovoj zemlji. Po povrtaku kreće njihova priča o egzistenciji na ovim prostorima.

Snimljene dvije epizode biće ponuđene televizijskim i producentskim kućama, kako bi se, uz njihovu finansijsku podršku na proljeće nastavilo snimanje.

Priredio(la): dub-radio.com                


Osmrtnicama ba smrtovnice