TUZLARIJE - KULTURA

26.08.2011.
Uspješno gostovanje Pozorišta mladih Tuzle u Zrenjaninu

Pozorište mladih Tuzle realizovalo trodnevno gostovanje u Zrenjaninu Premijerno izvedena "Životinjska farma" i ulicni performans "Busingo" u Zrenjaninu.



Pozoriste mladih Tuzle vec 5 godina uspješno sarađuje sa Kreativnim centrom CEKOM i Kulturnim centrom Zrenjanina. U okviru saradnje, ove godine Pozorište mladih Tuzle je realizovalo trodnevno gostovanje u Zrenjaninu i uzelo učešće u Festivalu Dani mladih 2011.

Prvu noć gostovanja, 23.08.2011.godine Pozoriste mladih Tuzle je premijerno izvelo predstavu Životinjska farma (Geoge Orwell, u dramatizaciji i režiji Adnana Mujkica). Predstava je nastala kao rezultat rada Dramskog studija za djecu i mlade 2011. Publika je vise puta vratila učesnike na bis, a to je bila prilika da se mladi iz Tuzle zahvale Zrenjaninu za svu podršku i saradnju u proteklih 5 godina.



Drugu noć, 24.08.2011.godine Pozoriste mladih Tuzle je na ulicama Zrenjanina izvelo ulicni performans Busingo, u organizaciji Damira Mahovkića. Ovih dana se u Zrenjaninu odrzavao festival DANI PIVA tako da su ulice bile pretrpane gostima, medijima, građanima...Svi su bili odusevljeni izvedbom BUSINGA i tehnikama ulicnih kipova i fire - poi prezentacijama.



Prateći dio našeg boravka u Zrenjaninu, bile su radionice kao i prijem ekipa Pozorista mladih Tuzle u Gradskoj kući grada Zrenjanina, Kao nagradu za petogodišnju saradnju, svi članovi Pozorista mladih Tuzle prisustvovali su i koncertu Đorđa Balaševića, što je mnogima bio san. Na kraju trodnevnog druženja, ekipa Pozorista mladih Tuzle se vratila u Tuzlu.

Tokom oktobra 2011.godine, ocekuje nas premijera Životinjske farme u Tuzli, kao i gostovanje Zrenjanina u Tuzli sa dvije predstave (Za mlade i građanstvo).


Osmrtnicama ba smrtovnice