TUZLARIJE - KULTURA

02.09.2011.
Koncert Radeta Šerbedžije prolongiran za 11. septembar


Jedan od najvećih i najpoznatijih hrvatskih i ex jugoslavenskih umjetnika Rade Šerbedžija, koncert u Tuzli će održati u nedjelju 11. septembra 2011. godine, a ne kako je to ranije najavljeno 9. septembra.

Razlog za pomijeranje koncerta, ovog uistinu vrhunskog i svestranog umjetnika je njegov angažman i poziv za učešće na jednom od najstarijih festivala igranog filma „Venecija 2011“ koji se upravo održava u vrijeme kada je trebao nastupiti u Tuzli.

Rade Šerbedžija je glavni protagonista talijansko-francuskog filma “Andrea Segre-Io sono li” koji će biti prikazan na Mostri, međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji. Rade Šerbedžija uputio je iz Italije, gdje se trenutno nalazi, izvinjenje organizatoru BKC – u TK – a Tuzla, fanovima i prijateljima u Tuzli zbog pomijeranja datuma koncerta, te najavljuje spektakularan koncert u nedjelju 11. septembra 2011. godine u 20, 00 sati.

BKC TK – a Tuzla također izražava žaljenje zbog pomijeranja datuma koncerta, koje ne umanjuje vrijednost ove manifestacije.


Osmrtnicama ba smrtovnice