TUZLARIJE - KULTURA

13.09.2011.
Narodno pozorište Tuzla
Tri predstave u okviru manifestacije ˝Ljeto u Tuzli 2011˝


Narodno pozorište Tuzla će kao i svake godine do sada, uzeti aktivno učešće u obilježavanju kulturne manifestacije LJETO U TUZLI koja se tradicionalno organizuje u našem gradu pod pokroviteljstvom Općine Tuzla.

Za ovu godinu Narodno pozorište Tuzla se odlučilo da izvede tri predstave u okviru manifestacije i to jednu predstavu za djecu i dvije za odrasle. Sve tri predstave su iz sopstvene produkcije i sve su imale svoja premijerna izvođenja u prethodnoj pozorišnoj sezoni.

U utorak, 13. septembra 2011. godine sa početkom u 12, 00 sati u Domu kulture na Husinu, izvešće predstavu za djecu Branka Ćopića „JEŽEVA KUĆICA“. U predstavi igraju glumci Narodnog pozorišta Tuzla Nedim Malkočević, Elvis Jahić, Siniša Udovičić, Elvira Aljukić i Adnan Omerović koji potpisuje režiju ove predstave.



U srijedu, 14. septembra 2011. godine sa početkom u 19, 30 sati, izvešće predstavu Ivice Ivanca „ODMOR ZA UMORNE JAHAČE ILI DON JUANOV OSMJEH“ u režiji Nine Kleflin, u kojoj igraju Elvira Aljukić. Ivana Perkunić, Armin Ćatić, Slaven Vidaković, Milenko Iliktarević, Midhat Kušljugić. Ova predstava je rađena je u koprodukciji s Hrvatskim kazalištem iz Pečuha. Predstava se izvodi u Narodnom pozorištu Tuzla.



U četvrtak, 15. septembra 2011. godine sa početkom u 19, 30 sati, takođe u Narodnom pozorištu Tuzla, izvešće i treću predstavu u okviru ove značajne kulturne manifestacije, a to je predstava Vernese Kellner Berbo „STRANCI PRED RAJEM“ u režiji Miralema Zubčevića, u kojoj igraju Elvira Aljukić i Adnan Omerović.



Ulaz na sve tri predstave je slobodan i ovim putem pozivamo sve naše sugrađane da posjete predstave Narodnog pozorišta Tuzla i uživaju u izvanrednim glumačkim kreacijama i tako daju svoj doprinos ovoj značajnoj kulturnoj manifestaciji.

Priredio(la): NP Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice