TUZLARIJE - KULTURA

11.09.2011.
Sinoć u Domu mladih
Predstavom ˝Wellness˝ završen festival ˝Pozorište bez granica 2011˝


Međunarodni pozorišni festival "Pozorište bez granica 2011", koji je u Tuzli u organizaciji "Draft teatra" održan 11. put, sinoć je završen.



Nakon posljednje predstave ”Wellness”, koju je na sceni „Doma mladih“ izveo slovački glumac Kamil Bystricky iz KOLOMAZ Theatrea iz Trencina, festival je zatvorio Zlatko Dukić, savjetnik za kulturu u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, jedne od rijetkih institucija koje su podržale Festival.



- Uz mnogo napora i ovaj smo festival uspješno priveli kraju. Pohvale učesnika i nekoliko stotina gledalaca koji su pratili predstave u proteklih šest dana, potvrđuju da je program u skladu sa ovogodišnjim mogućnostima, bio interesantan i kvalitetan – istakao je nakon posljednje predstave Dragan Tešić, direktor „Draft teatra“.

U periodu od 5. do 10. septembra, bilo je prikazano šest predstava: Monodrama Dragana Tešića “Nije sve u glavi, nešto je i u guzici”, „Preljubnici“ DIS teatra iz Banja Luke, monodrama Iliriana Alia iz albanskog Theatre “Petro Marko” Vlora, predstava “Gastarbajterja” KUD PODLIPA Smrečje iz Slovenije, monodrama “Ja sam taki čoek “ u izvedbi Siniše Maksimovića iz NP Šabac, te predstava ”Wellness”, KOLOMAZ Theatrea iz slovačkog Trencina.

Festival je održan u okviru manifestacije „Ljeto u Tuzli“, a ulaz na sve sadržaje je bio besplatan.

Pomoć u realizaciji projekta pružili su Vlada Tuzlanskog kantona, Općina Tuzla i BH Telecom.


Priredio(la): Press team festivala – Promus media                


Osmrtnicama ba smrtovnice