TUZLARIJE - KULTURA

17.10.2011.
U srijedu (19.10.) sa početkom u 18 sati
Najava promocije knjige Jagode Iličić „Brkovi od kečapa“


U srijedu (19.10.) sa početkom u 18, 00 u prostorijama Bosanske riječi, će biti orržana promocija nove knjige za djecu Jagode Ilčić. U izdanju Bosanske riječi iz Tuzle Jagoda Iličić je izdala i zbirku priča i igrokaza „Nisam kriv što sam krokodil“

„Kada dječaci odrastu, izgube svoje brkove od kečapa i narastu im pravi brkovi. Kada djevojčice odrastu prestanu se igrati učiteljica i postanu prave učiteljice“.
Tako započinje priču glavni junak ove knjige, simpatični i razigrani patuljak koji živi u školskim torbama. Kroz priče i stihove, on nagovara djecu na nestašluke ali isto tako i uči kako je prijateljstvo dragocjeno, kako se liječi strah, kako nam je Zemlja svima dom i kako bi na njoj trebalo biti mjesta za sve, čak i za malene svemirce s dugom preko čela.

- Ovo je moja druga knjiga za djecu. Prije nekoliko godina objavila sam zbirku priča i igrokaza „Nisam kriv što sam krokodil“, također u izdanju Bosanske riječi iz Tuzle.

„Brkovi od kečapa“ u novembru putuju u Minhen na Dane Balkana. Ove godine sam imala čast biti pozvana kao animator dječjeg programa u okviru Dana Balkana koji se svake godine održavaju u Minhenu i predstavljaju manifestaciju od velikog značaja za cijelu regiju.

U okviru programa koji ćemo prirediti za najmlađe posjetitelje, bit će upriličena promocija knjige „Brkovi od kečapa“ u formi lutkokaza a s djeci će se, nakon toga, pridružiti ilustrator knjige Ivica Hoesch
, kazala je Jagoda Iličić.

Osmrtnicama ba smrtovnice