TUZLARIJE - KULTURA

20.10.2011.
U Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla
Održan okrugli sto na temu: „Budućnost i perspektiva INTERBIFEP-a“


U Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, danas, 20. oktobra 2011. godine u okviru XIV Internacionalnog bijenalnog festivala crteža i grafike održan je i okrugli sto na temu: „Budućnost i perspektiva INTERBIFEP-a“.



Na okruglom stolu govorili su Ismar Mujezinović, akademski slikar iz BiH, Tanja Gangar, kustosica Nacionalne galerije portreta London, Sylvie Gonzalez, direktorica Muzeja umjetnosti i istorije Saint-Denis iz Francuske i Dženan Jusufović, direktor Međunarodne galerije portreta Tuzla.

Sylvie Gonzalez, direktorica Muzeja umjetnosti i istorije Saint-Denis iz Francuske, inače i članica Internacionalnog žirija XIV INTERBIFEP-a izrazila je svoj zadovoljstvo što je bila dio ove važne likovne manifestacije u Bosni i Hercegovini, kao i što je imala priliku da upozna umjetnike kako iz naše zemlje kao što je Ismar Mujezinović, tako i iz drugih zemalja poput Tanje Gangar iz Londona. Na okruglom stolu Sylvie Gonzalez prenijela je neka iskustva iz Muzeja umjetnosti i istorije Saint-Denis koji se nalazi blizu Pariza u Francuskoj.

- U budućnosti INTERBIFEP-a trebali bi razgovarati o tome da se organizuju rezidencije za umjetnike u Tuzli, kako bi svoje radove mogli stvarati u ovome gradu i onda ih izlagati – dodala je Gonzalez .

Svečana ceremonija dodjele diploma i nagrada za najbolja djela bit će održana večeras, 20. oktobra 2011. godine u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla sa početkom u 20.30. sati.


Priredio(la): BMG Bosanska medijska grupa Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice