TUZLARIJE - KULTURA

28.10.2011.
Vedad Zulić uspješno nastupio sa Sarajevskom filharmonijom
Vedad Zulić, učenik Srednje muzičke škole Tuzla, uspješno je nastupio sa sa Sarajevskom filharmonijom. Koncert je održan 14. 10. 2011. u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici u organizaciji Bosanskohercegovačko-američke Akademije nauka i umjetnosti (BHAAAS).


Vedad je izveo kompoziciju T. Murena: Indifférence, za harmoniku i orkestar. Osim Vedada, na koncertu su kao solisti nastupili Jessica Pierce – flauta (SAD), Almer Imamović – gitara (BiH-SAD), Ammar Biser – gitara (BiH) i Nyela Basney – dirigent (SAD).

Vedad Zulić rođen je 1994. godine. Harmoniku je počeo svirati sa 3 godine. Učestvovao je na mnogim takmičenjima u zemlji i inostranstvu osvojivši brojne nagrade i priznanja od kojih se izdvajaju dvije specijalne i dvije prve nagrade na Federalnim takmičenjima i prva nagrada na Međunarodnom takmičenju u Puli. U 2010. godini izabran je za predstavnika BiH na Svjetskom takmičenju harmonikaša (kategorija Junior-Virtuoso) na kojem je osvojio 8. mjesto. Nastupao je više puta kao solista sa Kamernim simfonijskim orkestrom iz Zenice.
Učenik je Srednje muzičke škole u Tuzli u klasi dr. Miradeta Zulića.

Osmrtnicama ba smrtovnice