TUZLARIJE - KULTURA

11.11.2011.
Sinoć u Domu mladih
Otvorena izložba umjetničkih fotografija Armina Čolića


U galeriji Doma Mladih Tuzla sinoć je otvorena samostalna izložba umjetničke fotografije Armina Čolića pod nazivom "Čarolija". Na izložbi je predstavljeno petnaest veoma zanimljivih radova ovog mladog tuzlanskog fotografa.



- Naziv izložbe "Čarolija" govori o samim fotografijama. Na petnaest fotografija su prikazane stvari koje u stvarnom životu, pogledom običnog čovjeka, ne izgledaju tako. Fotografije su digitalno obrađene na način da je detalj koji sam želio prikazati u boji, a njegovo okruženje je u crno-bijeloj varijanti. Sa ovakvim prikazom fotografije dobijaju jednu sasvim novu dimenziju i imaju sasvim novo značenje. Tako da sve to izgleda više kao djelo čarobnog štapića a ne fotoaparata, kazao je autor Armin Čolić.



Autor poziva sve koji su zainteresovani za čaroliju da posjete galeriju Doma Mladih i pogledaju fotografije te se zahvaljuje svima koji su pomogli u realizaciji izložbe i onima koji su došli na otvaranje.





O autoru: Armin Čolić je rođen 22. februara 1988. godine u Tuzli gdje je završio osnovnu i srednju školu. Student je Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) u Mostaru. Talenat za umjetnost pokazuje u osnovnoj školi gdje je kao član likovne i fotografske sekcije uspješno učestvovao na raznim izložbama i takmičenjima, gdje je i nagrađivan. Fotografije su mu objavljivane u novinama, časopisima i na internet portalima. Sa svojim radovima je učestvovao na izložbi fotografije na festivalu "Kaleidoskop" 2009., 2010. i 2011. godine te je vodio foto radionicu na Festivalu omladinskog stvaralaštva 2011. godine u Tuzli. Prvu samostalnu izložbu priređuje 31.07.2010. godine na "Kaleidoskop" festivalu.

A.Č.

Osmrtnicama ba smrtovnice