TUZLARIJE - KULTURA

19.05.2005.
Zabava
Za koncert ˝Bijelog dugmeta˝ štampano 44.000 ulaznica
Prodaja ulaznica za koncert Bijelog dugmeta u Sarajevu počet će u ponedjeljak, 23. maja, u 10 sati. U slobodnu prodaju biće pušteno 44.000 ulaznica po jedinstvenoj cijeni od 20 KM.

“Coca-cola će u sklopu nagradne igre SoundWave podijeliti dobitnicima 14.000 ulaznica. Ulaznice su raspoređene po sektorima i označene su različitim bojama: Teren - zelena, zapadna tribina - plava, istočna tribina - žuta i sjeverna tribina crvena”, kazao je Goran Pršić, izvršni producent sarajevskog koncerta i dodao kako su Mladen Vojičić Tifa, Zoran Redžić, Điđi Jankelić i Vlado Pravdić otputovali danas za Beograd.

Naime, kako je to već ranije najavljeno u nedjelju, 22. maja, počinju službene probe Bijeloga dugmeta za ljetnu turneju.

Ulaznice u Sarajevu moći će se kupiti na više punktova i to: Caffe OperaI, Ulica Branilaca Sarajeva 25, prodajni štand u Ferhadiji, Agencija Insieme, Ulica Jadranska 3, prodajni objekti La Motta, Socijalno, Otoka.

Ulaznice za Tuzlanski kanton moći će se nabaviti u: Guverner Turist, Ulica Maršala Tita do 34, koja će ujedno biti i ovlašteni distributer za sljedeće gradove: Tuzla, Lukavac, Gračanica, Srebrenik, Gradačac, Orašje, Brčko, Čelić, Živinice, Banoviči, Kalesija, Kladanj, Sapna, Teočak i Doboj-Istok.

Ovlašteni distributer za Zeničko-dobojski i Srednjobosanki kanton je Babić-Bisstours Zenica, i to za sljedeće gradove: Zenica, Travnik, Vitez, Busovača, Bugojno, Donji Vakuf, Gornji Vakuf, Jajce, Kakanj, Žepče, Zavidovići, Maglaj i Jelah/Tešanj.

Karte u Banjoj Luci moći će se nabaviti u turističkoj agenciji Smiljić te u caffe-baru Johnny b.g - Borik. Ovlašteni distributer za Unsko-sanski kanton je Stage art i Stella Tours za sljedeće gradove: Bihać, Velika Kladuša, Cazin, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Bužim, Ključ, Kozarac i Prijedor, dok je za Sanski Most - radio Sana.

Za Hercegovačko-neretvanski kanton ovlašteni distributer je turistička agencija Autoprevoz-Bus, Trg Ivana Krndelja, Mostar, za sljedeće gradove: Mostar, Jablanica, Konjic, Čapljina i Široki Brijeg. U Bosansko-podrinjskom kantonu karte će se moći nabaviti u caffe-baru: Play off u Goraždu.

Priredio(la): tz / oslobodjenje                


Osmrtnicama ba smrtovnice