TUZLARIJE - KULTURA

27.01.2012.
Narodno pozorište Tuzla
Ponovo na sceni „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“


„Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“, nakon duže pauze, ponovo je na repertoaru Narodnog pozorišta Tuzla. Ovu predstavu, na tekst Ive Brešana, režirao je Mustafa Nadarević a tuzlanska publika je može pogledati u petak, 27. januara 2012. u Narodnom pozorištu Tuzla sa početkom u 19, 30 sati.





„Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ je predstava sa „najdužim stažom“ iz produkcije Narodnog pozorišta Tuzla. Premijerno je izvedena 1999. godine i u ovih dvanaest godina je izvedena preko osamdeset puta. Ovu predstavu Narodno pozorišta Tuzla je odigralo u svim zemljama regiona (Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Mađarska i Srbija) na zadovoljstvo punih gledališta, a na prvom međunarodnom festivalu Mediteranskih teatara „PURGATORIJE“ u Tivtu (2006) osvojila je nagradu za najbolju predstavu Festivala.





Predstava je posljednji put izvedena prije gotovo dvije godine i na zahtjev publike, a i samog ansambla koji čine: Nermin Omić, Meliha Fakić, Midhat Kušljugić, Nenad Tomić, Milenko Iliktarević, Elvira Aljukić, Armin Ćatić, Zlatko Jugović i Besim Tufekčić, vraćena je na tuzlansku scenu sa nadom da će doživjeti i stotinu izvođenja, što je jubilej za pamćenje u svakom Pozorištu.

Priredio(la): Marketing služba NP Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice