TUZLARIJE - KULTURA

20.02.2012.
U povodu oštećenja zgrade Narodnog pozorišta
Delegacija Vlade TK posjetila Narodno pozorište


U povodu novonastale situacije koja je izazvana elementarnom nepogodom u prostorijama Narodnog pozorišta Tuzla, danas su premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović i pomoćnik ministrice za kulturu Zlatko Dukić posjetili JU Narodno pozorište u Tuzli. Posjeta je upriličena na inicijativu ministrice Avdibašić-Vukadinović, s ciljem pronalaženja zajedničkih mogućnosti Vlade Tuzlanskog kantona i Općine Tuzla u rješavanju i saniranju novonastalih problema uzrokovanih otapanjem snijega.



Premijer Čaušević ovom prilikom je istakao važnost projekta trajne sanacije i rekonstrukcije cjelokupnog objekta: “Vlada Tuzlanskog kantona i Općina Tuzla moraju definitivno dogovoriti na koji način da se uradi projekat sanacije i rekonstrukcije, pronaći trajno rješenje jer svaka nova nepogoda dovest će do ovoga.”

“S obzirom na činjenicu da je došlo do ukupne obustave rada Pozorišta, kako bi se zaštitili ne samo uposlenici, već i posjetioci ove kuće, u obavezi je društva i suosnivača da se ovom problemu pristupi na ozbiljan način. Današnja posjeta je dobra poruka o namjeri da Opština Tuzla i Kanton zajednički pristupi ovoj obavezi, ted a se što prije uspostavi rad u ovoj kući.”- istakla je ministrica obrazovanja, nauke, culture i sporta Avdibašić-Vukadinović.

Direktor Narodnog pozorišta Armin Ćatić sa saradnicima se zahvalio na posjeti i onome što predstoji u vezi sa sanacijom, a to je podsticaj ovoj kući da lakše prebrodi ove neplanirane probleme.

Priredio(la): MONKS                


Osmrtnicama ba smrtovnice