TUZLARIJE - KULTURA

10.02.2012.
Izložba grafika i fotografija
Iz autobiografije Admire Bradarić


U Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli otvorena je izložba grafika i fotografija pod nazivom „Iz autobiografije“, autorice Admire Bradarić iz Sarajeva. Izložba se sastoji od 50 radova koji su jedinstveni kako po tematici tako i po tehnici.



- Moje grafike su emotivne interpretacije vezane za priču iz prošlosti. Priča o jednom dijelu moje mladosti, gdje sam mnogo toga naučila. Jedan doživljaj koji je u prošlosti ali i u budućnosti. Sada objašnjavam moju borbu sa samom sobom. Moji osjećaji prema meni samoj i prema drugima. Borba sa našom nesvjesnošću – moja svjesnost.”, kazala je Bradarić.





Bradarić je istaknula da su izložena djela dio njenog diplomskog rada na Odsjeku grafike Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, kod profesora Halila Tikveše, a izloženo je i nekoliko novih radova. Jedna od slika je i "Meryilin Monroe u belaju" koja prikazuje poznatu holivudsku glumicu u invalidskim kolicima.





Admira Bradarić rođena je 1976. u Doboju. Diplomirala je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, a trenutno pohađa postdiplomski studij ove obrazovne institucije. Izložbom "Iz autobiografije" po prvi put se predstavila ljubiteljima umjetnosti u Tuzli, a do sada su njeni radovi bili izloženi na 20 kolektivnih izložbi.


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice