TUZLARIJE - KULTURA

10.02.2012.
Otvorena izložba ˝Neraskidivi mostovi umjetnosti˝


„Neraskidivi mostovi umjetnosti“ naziv je izložbe koja je u četvrtak uvečer otvorena u galeriji Hotela Lukavac, u organizaciji Bosanske medijske grupe, portala www.vodic.ba, Grupe Lucido i Hotela Lukavac.



Izloženo je preko trideset turističkih fotografija čiji autori dolaze iz cijelog svijeta, a članovi su Grupe Lucido.

- Prednost smo dali bosanskohercegovačkim autorima, a zadovoljstvo nam je što je izloženo i petnaest radova naših članova koji dolaze van BiH. Radi se o članovima iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Turske, Njemačke, Irana, Kine, Indonezije, USA..Tema je slobodna, a cilj nam je pokazati da je umjetnost jedan od mostova koji se ne da rušiti, i jednostavno ne dozvoljava granice podjele, rekao je Branislav Lukić iz Grupe Lucido.






U sklopu izložbe organizovana je i promocija knjige "Na kori integralnog hleba i olovci", autora pjesnika, novinara i publicite Milana B. Popovića. Knjiga neobičnog naziva i zanimljive tematike govori o temi hrane i preživljavanju. Mladi glumac Aleksandar Popović iz Lukavca za sve prisutne pročitao je nekoliko stihova iz knjige.



Članice Vokalnog ansambla "Doboščanke" lijepom pjesmom uljepšale su zimsku noć posjetiocima izložbe.



Uslijedilo je predstavljanje slika iz ciklusa „Simboli naslikani pijeskom“, autorice Alme Telibečirević iz Sarajeva, koja je zbog vremenskih neprilika bila spriječena da prisustvuje. Također, članovi Udruženje za zaštitu flore i faune iz Lukavaca su u sklopu izložbe prezentovali umjetničke radove i suvenire, koji su izrađeni na radnim terapijama članova UG za zaštitu mentalnog zdravlja "Tunel" Ključ.



Ljubazno osoblje Hotela Lukavac i ovaj put je počastilo sve prisutne vrhunskim specijalitetima. Napomenimo i to da će 23. februara 2012. godine u Domu Mladih Tuzla u 19.00 sati, biti otvorena izložba fotografija Grupe Lucido, gdje će ujedno biti organizovano veče satirične, političke i erotske, poezije pod nazivom „Sjednica predsjedništva, dobroćudnog, troglavog Frankeštajna“, autora pjesnika i perfomera Jasmina Maga, Maria Vranješa i Branislava Lukića.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice