TUZLARIJE - KULTURA

08.02.2012.
Narodno pozorište Tuzla
Tuzlanski Hamlet ponovo putuje

Nakon duže pauze tuzlanski „Hamlet“ opet pakuje svoje kofere i sprema se na put.
Naime u Narodnom pozorištu Tuzla uveliko već traju pripreme oko realizacije trodnevne truneje po gradovima u Hrvatskoj, sa urnebesnom komedijom „PREDSTAVA HAMLETA U SELU MRDUŠA DONJA“ Ive Brešana u režijskoj postavci Mustafe Nadarevića.


Turneja započinje u petak, 10. februara 2012. godine u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ Vinkovci, gdje će se ova predstava na zahtjev vinkovačke publike izvesti po drugi put. Sa ovom predstavom Narodno pozorište Tuzla se prvi put predstavilo publici u Vinkovcima što je rezultiralo jednoj dosta uspješnoj saradnji ove dvije pozorišne kuće. Kao plod te saradnje je i prošlosezonska zajednička predstava „VRTLAR“.



Drugi dan ove turneje (subota, 11. februara) Narodno pozorište Tuzla gostuje u Virovitici gdje će učestovovati na tradicionalnim virovitičkim kazališnim susretima „VIRKAS“ koji ove godine godine osmi put po redu organizuje Virovitičko kazalište. Ovo je uzvratna posjeta NP Tuzla nakon što je Virovitičko kazalište gostovalo u Tuzli na posljednjim „Tuzlanskim pozorišnim danima 2011“ sa predstavama „39 stepenica“ i „Mudre se stvari uče iz basni“.



Poslednjeg dana ove trodnevne turneje (nedjelja, 12. novembra) po gradovima Hrvatske, ansambl predstave koji čine: Nermin Omić, Meliha Fakić, Midhat Kušljugić, Nenad Tomić, Milenko Iliktarević, Elvira Aljukić, Armin Ćatić, Zlatko Jugović i Besim Tufekčić, izvest će ovu komediju u Domu kulture „Kristalna kocka vedrine“ u Sisku. Sa ovim gostovanjem Narodno pozorište Tuzla obnavlja saradnju sa Gradskim kazalištem u Sisku.

Priredio(la): Marketing služba NP Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice