TUZLARIJE - KULTURA

21.05.2012.
U Tuzli od 23. do 28. maja
3. Međunarodni sajam knjige


Na već uobičajenom sajamskom prostoru, u garaži tržnog centra Mercator u Tuzli, od 23. do 28. maja održaće se 3. Međunarodni sajam knjige u organizaciji Forma Nuove iz Tuzle, Izdavačko knjižarsko društvo “University press” iz Sarajeva i TC Mercator.



Ulaz na sajam je besplatan, a svečano otvaranje najavljeno je u srijedu 23. maja u 18. sati kada će biti organizovana i izložba posvećena piscima iz Zavičajne zbirke Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla.

Sajam će ove godine okupiti oko 80 izlagača iz BiH i zemalja okruženja, a sam koncept manifestacije identičan je onima iz prethodnih godina.




„Dobra knjiga se za manje novca može kupiti u svom gradu, na domaćem sajmu. Uz to, pobrinuli smo se da parking za sve posjetioce bude besplatan, a brojni popratni sadržaji zanimljivi za sve, kazao je Zlatko Alidžanović, jedan od organizatora sajma.

Festival će prvog dana biti posvećen dječijoj književnosti, a uz to pratiće ga brojne promocije izdavačkih kuća, knjižnih ostvarenja, biće upriličeni razgovori sa autorima, kao i bibliotečka radionica posljednjeg dana.

B. K.

Osmrtnicama ba smrtovnice