TUZLARIJE - KULTURA

26.05.2005.
Razgovor: Asim KUČEVIĆ – Cigo, vlasnik “Rome” iz Tuzle
Tuzlanska “Roma” spaja ljude
Disko-klub «Roma» od prošle godine postao je glavna atrakcija i epicentar u «gradu soli» i cijeloj Bosni i Hercegovini. Vlasnik ovog objekta je Asim Kučević – Cigo koji je porijeklom iz Sandžaka. Na početku su se mnogi pitali
ko je uopšte Cigo, ali svremeno ljudi su otkrili da je to jedna vrijedna i humana osoba koja uvijek i pred velikih obaveza naðe vremena da porazgovara sa svojim gostima. Cigo je jedan dio vremena odvojio za nas da odgovorio na
postavljena pitanja.

Kako ste došli na ideju da otvorite taj objekat i zašto baš u Tuzli?

-Pa imao sam želju da to bude baš Tuzla jer taj grad mi se sviđa i ovdje imam puno prijatelja i poznanika. Na ideju sam došao tako što sam htio nešto da napravim gdje će se narod družiti bez obzira na neku pripadnost kako se to oslikava u posljenje vrijeme u BiH pa i regionu. Ja volim ljude i zelim da ljude spajam, a ne razdvajam i mislimda sam jednim dobrim dijelom to i učinio.

Odakle baš naziv »Roma»?

-Jedan duži period sam živio u Italiji u Rimu i tamo sam proveo i doživio dosta lijepog i tako da sam došao na tu ideju da svoj objekat nazovem »Roma».

Za vas kažu da ste i veliki humanista, je li to tačno?

Pa vjerovatno to mogu potvrditi oni koji to govore, inače ja ne pričam o tome da ne umanjim vrijednost učinjenog djela. Od malena sam učen kada učinite dobro dijelo o tome ne treba govoriti, a dragi Allah najbolje zna i vidi. Ali istina je da sam uvijek pomagao i to cu raditi dokle god budem mogao i kome bude potrebno.

Koji estradni umjetnici su gostovali kod vas?

U ovaj objekat svakodnevno dolaze, estradni umjetnici, ljekari, novinari, privrednici, političari… a doalze jer se osjećaju sigurno i dobro. Od estradnih umjetnika je gostovalo mnogo i gostovaće ubuduće. Do sada su bili Osman Hadzić, Šako Polumenta, Alen Islamović, Kemal Monteno, Rizo Hamidović i mnogi drugi.

Ljeto je blizu a godišnji odmori dolaze, šta obećavate čitaocima Bošnjaci.net?
Naravno pošto sada dolaze godišnji odmori, mnogi će doći u Bosnu pa bujrum, navratite lijepo ćemo vas ugostiti, a i naravno svima želim puno zdravlja i sreće.

Priredio(la): tz / bošnjaci.net                


Osmrtnicama ba smrtovnice