TUZLARIJE - KULTURA

08.05.2012.
Narodno pozorište Tuzla
˝Sumnjivo lice˝ opet korača na daskama koje život znače


Nakon nešto više od dvije godine pauze večeras će se na sceni Narodnog pozorišta Tuzla ponovo izvesti predstava „SUMNJIVO LICE“. Riječ je o urnebesnoj komediji Branislava Nušića u režiji Nijaza Alispahića.



Premijera ove predstave bila je 2001. godine i za ovih nešto više od jedanaest godina doživjela je blizu 70 izvođenja. U toku svog pozorišnog života predstava SUMNJIVO LICE je takođe doživljavala i poneke glumačke promjene odnosno pozorišnim jezikom rečeno glumačka uskakanja.



Tako da će večerašnje izvođenje za četiri tuzlanska glumca (Nikolina Baškarad, Adnan Omerović, Siniša Udovičić i Nedim Malkočević) biti i premijerno izvođenje, a pored njih u predstavi igraju Milenko Iliktarević, Midhat Kušljugić, Nermin Omić, Zlatko Jugović, Nenad Tomić, Milica Kerošević, Besim Tufekčić i Enver Hasić.

<
Jedan od načina na koji Narodno pozorište Tuzla pokušava da prebrodi ovaj krizni period, a da svojoj publici priredi što raznovrniji i kvalitetniji repertoar je i ovo obnavljanje svojih kultnih predstava, pa će nakon predstave PREDSTAVA HAMLETA U SELU MRDUŠA DONJA po tuzlanskim daskama ponovo koračati i SUMNJIVO LICE.
Narodno pozorište Tuzla poziva svoju vjernu publiku da večeras u 19.30 sati prisustvuje ponovnom izvođenju ove urnebesne komedije, gdje će se zasigurno opustiti, nasmijati i uživati u kreacijama tuzlanskih glumaca.

Priredio(la): Narodno pozorište Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice