TUZLARIJE - KULTURA

29.05.2012.
Najava promocije romana ˝Djevojka sa bisernom suzom˝
Promocija autobiografskog romana "Djevojka sa bisernom suzom" autorice Fikrete Karić održat će se u maloj galeriji Bosanskog kulturnog centra Tuzla u utorak, 29. maja sa početkom u 17 sati.

Autorica Fikreta Karić novim romanom je pokazala da i osobe sa posebnim potrebama mogu i trebaju biti ravnopravni članovi zajednice, s ciljem da svojim djelovanjem oplemeni svijet oko sebe. Njeno pisanje je način borbe sa teškom bolesti koja je prati od rođenja, celebralnom paralizom. Svojim knjigama nastoji vlastito duhovno osjećanje i vjeru podijeliti sa drugima. Spisateljstvo je na nju poziv koji joj i pored bolesti omogućava rad i ispoljavanje svog kreativnog bića.
fikret1a
U romanu, Fikreta Karić opisuje svoj život hronološki, od ranog djetinjstva, školskih dana, bolnice, prijatelja, početaka pisanja, pa do promocija i novih nadanja i saznanja. Njena knjiga nosi jasne poruke i pouke, kao onu da je naša sudbina predodređena i odavno zapisana. Na kraju knjige, ona zaključuje da čovjek treba biti sretan. Promotor knjige je Damir ef.Babajić.

Osmrtnicama ba smrtovnice