TUZLARIJE - KULTURA

25.06.2012.
Festival folklora u Dvorovima kod Bijeljine
Drugo mjesto za GDOFA ˝Tuzla˝


Treći međunarodni festival dječijeg folklora "Dvorovi 2012", koji je održan proteklog vikenda, okupio je devet kulturno-umjetničkih društava iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Austrije. Festival je održan u organizaciji KUD-a "Dvorovi" iz Dvorova kod Bijeljine. Po riječima organizatora, ovakve manifestacije, pored druženja djece različitih podneblja i kultura, imaju za cilj da najmlađi kroz igru sačuvaju od zaborava običaje svojih predaka.





Članovi Gradskog dječijeg-omladinskog folklornog ansambla "Tuzla" na ovom festivalu su osvojili drugo mjesto sa koreografijom „Guča gora“. U nastavku pogledajte snimak sa nastupa u Dvorovima.



Gradski dječiji - omladinski folklorni ansambl " TUZLA " osnovan je u novembru 2009. godine. Članovi folklornog ansambla su mladi ljudi starosne dobi između 7 i 18 godina. Trenutno GDOFA " TUZLA" broji oko 150 članova, koji svojim trudom i zalaganjem promovišu kulturnu baštinu i očuvanje tradicije naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine, kako u našoj zemlji tako i u inostranstvu.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice