TUZLARIJE - KULTURA

18.07.2012.
Kaleidoskop 2012
Besplatni koncerti sedamnaest bendova iz BiH, Hrvatske, Srbije, Italije


U povodu održavanja 4. Međunarodnog festivala savremene umjetnosti mladih Kleidoskop, danas je u Općini Tuzla održana press konferencija.

O samom festivalu kao i sadržaju ovogodišnjeg Kaleidoskopa, govorili su načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, šefica Kabineta Svjetlana Kakeš i stručna savjetnica za društvene djelatnosti Asja Redžić.



Ove godine Kaleidoskop traje nešto duže, počinje u ponedjeljak 23.jula, a završava se navečer u ponedjeljak 30. jula.

Kao i svake godine, uz poznata umjetnička imena regiona, šansa je pružena i neafirmisanim umjetnicima i mladim tuzlanskim bendovima.

Umjetničke radionice, izložbe, predstave, art marketi, performansi, koncerti ... sadržaji su koji su prošlih godina privlačili veliki broj posjetilaca, a tako će vjerovatno biti i ove godine kada nastupa i sedamnaest bendova iz BiH i regiona.



Milomir Kovačević Strašni, Nataša Erić, Daniela Monardo, Matteo Caglioni, Marco Vecchi, neki su od umjetnika koji će dati svoj doprinos Kaleidoskopu. Nastupaju i članovi plesnog tetara Motus Danza, Pozorišta mladih Tuzle a kada je u pitanju muzički dio festivala u četvrtak nastupaju: Kazna i scena (Tuzla), Urban instinkt (Tuzla), Frenkie (Tuzla), Edo Maajka, TBF (Split), u petak: Helac (Tuzla), Aesthetic Empathy (Sarajevo), VoodCadillac (Brčko), The banditi (Rome), Majke (Zagreb), Čaroban svijet (Tuzla), u subotu: Noisethril (Tuzla), Control Core (Tuzla), Divan (Tuzla), Emir & Frozen Camels (Sarajevo), Partibrejkers (Beograd) i Zoster (Mostar).

Organizatori su se postarali da koncerti traju od 20:00 do 02:00, a ulaz je besplatan. Također, treba istaći da u organizaciji učestvuju javna preduzeća i ustanove, te volonteri.

S.M.



Osmrtnicama ba smrtovnice