TUZLARIJE - KULTURA

30.07.2012.
Posljednji dan Kaleidoskopa


Da, danas je posljednji ali ne i zadnji dan Kaleidoskopa. Međunarodni festival umjetnosti mladih našao je svoje mjesto pod suncem, svi su zadovoljni, i organizatori, i učesnici i posjetioci festivalskog programa i nema razloga da iduće godine ne gledamo i peto izdanje Kaleidoskopa. A što se tiče četvrtog, večeras je na programu Muzičko-poetska noć Dua "Aerocord" u Kući plamena mira u 21.00 sat. U okviru večerašnjeg programa nastupit će i glumac Irfan Kasumović.

Duo "AeroCord", kojeg čine Dejan Milkunić (harmonika) i Elvis Sivčević (gitara), osnovan je početkom 2012. godine i provodi jasan cilj predstavljanja argenstinske, klasične i orijentalne muzike kroz šarm i magiju svojih najreprezentativnijih instrumenata. Njihov stil prelazi granice klasičnog kao što i sama kombinacija ovih instrumenata to pokazuje.

Razumljivo, najviše posjetilaca imao je muzički dio festivalskog programa koji se odvijao u parku kod Muzičke škole. Organizator festivala namjerava da Kaleidoskop uvrsti na festivalsku mapu regiona jer po kvaliteti izvođača on to i zaslužuje.

Bilo je puno dobrih grupa i svirke, ukusi su različiti pa je besmisleno izdvajati bilo kojeg učesnika programa kao najboljeg. Video snimak nastupa Partibrejkersa neka posluži kao malo podsjećanje na tri festivalska muzička dana i odličnu zabavu u parku kod Muzičke škole.



A.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice