TUZLARIJE - KULTURA

17.08.2012.
Društvo prijatelja knjige ˝Mali princ˝ osnovalo Dječji klub čitalaca

Vole li djeca knjigu? Vole li internet malo više? Zašto ne čitaju baš onoliko koliko bismo mi, odrasli, mislili da treba? Sva ova pitanja postavljaju se književnicima, učiteljima, odgojiteljima...svima koji su svakodnevno uz djecu i trude se obogatiti njihov svijet korisnim i lijepim sadržajima.



Upravo to je razlog osnivanja Dječjeg kluba čitalaca u okviru Društva prijatelja knjige "Mali princ" koje već godinama djeluje u Tuzli. Aktivnost po kojoj je Društvo poznato u regiji svakako je Vezeni most- susret pisaca za djecu koji se već punih deset godina, svakog proljeća okupljaju u Tuzli na kome se tradicionalno, dodjeljuje prestižna nagrada za najbolju dječju knjigu objavljenu na teritoriji BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Glumac Enver Hasić s lutkom koja predstavlja patuljka Onpasija, lik iz knjige Brkovi od kečapa


Osnivanjem Dječjeg kluba čitalaca želimo djeci pomoći naći put do dobre knjige. Pričaonice će za njih biti organizirane svakog četvrtka i popularizirat će dječju literaturu. Djela će djeci biti predstavljena u formi pričaonice, lutkokaza, igrokaza ili zanimljivo osmišljenih radionica-maštaonica
Koordinator projekta i voditeljica radionica je književnica Jagoda Iličić.

Jagoda Iličić i Mali Princ(glumica Sanela Babić)


U idućem mjesecu organizirat ćemo:

23.8.2012.„Legenda o tuzlanskoj kozi“ –pričamo priču, igramo se, pogađamo, glumimo, pravimo turistički vodič kroz naš grad.

30.8.2012. „Izmislionica u selu Pričevac“ – gost u Pričaonici pisac Šimo Ešić.

6.9.2012. Gostovanje u NUB“ Derviš Sušić“ u Tuzli. Moja najdraža knjiga. Članovi kluba govore o svojim najdražim knjigama. Družimo se na Dječjem odjeljenju Biblioteke.

13.9.2012. „Brkovi od kečapa“ lutkokaz . Predstava za djecu rađena po motivima istoimene knjige.

20.9.2012. Klasici u dječjoj literaturi Četiri sestre-Lujza Alkot. Čitamo, razgovaramo, ramišljamo

27.9. 2012. Bazar– knjiga za knjigu. Organizirat ćemo prvi bazar u gradu čiji je cilj razmjena knjiga. Dakle, knjige se neće kupovati novcem nego drugom knjigom. Trudit ćemo se da naš mali književni bazar organiziramo krajem svakog mjeseca.



Osmrtnicama ba smrtovnice