TUZLARIJE - KULTURA

17.08.2012.
Ljeto u Tuzli
Koncert Folklornog ansambla ˝Panonija˝ oduševio publiku


Članovi Foklornog ansambla „Panonija“ iz Tuzle, u četvrtak uvečer, održali su cjelovečernji koncert na Trgu slobode. Koncert je upriličen u okviru tradicionalne manifestacije „Ljeto u Tuzli 2012“, koja je građanima Tuzle tokom ljeta ponudila brojne kulturno-umjetničke sadržaje.



Koncert je simbolično započeo koreografijom "Tuzlanski mozaik", a u nastavku su se publici predstavili članovi prve i druge postave ansambla sa koreografijama koje prikazuju običaje naroda Balkana.



- Ljeto u Tuzli je jako bitna manifestacija za naš grad, zato nam je drago da svake godine nastupamo i publici prezentiramo folklorne igre. Drugi blok koreografija prve postave ansambla trajao je 40 minuta bez prestanka. Nije naporno jer nas pokreće ljubav prema igri, a i posebno je zadovoljstvo kada igramo u svom gradu, pred svojom publikom, kazala je za naš portal Dajana Bakić, članica FA "Panonija".





Ljepotom pjesme, plesa i običaja, kao i šarenilom narodnih nošnji upriličeno je nezaboravno veče za sve posjetioce ovoga koncerta.







U naredom periodu članovi Folklornog ansambla "Panonija" uzet će učešće na Međunarodnom festivalu folklora u Bugarskoj.

- Ovakvi festivali su dobra prilika za razvijanje saradnje i prijateljstava sa grupama iz cijeloga svijeta. Zato ćemo se potruditi da budemo dostojanstveni predstavnici naše zemlje. Nakon Bugarske, slijedi priprema za naš godišnji koncert u oktobru, koji će biti pun novih iznenađenja, dodala je Bakić.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice