TUZLARIJE - KULTURA

25.10.2012.
Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“
Predstavljene nove dječije knjige Biblioteke ˝Mali Princ˝


U okviru manifestacije „Mjesec knjige“ jučer je u Američkom kutku NUB „Derviš Sušić“ Tuzla upriličeno predstavljanje novih dječijih knjiga Biblioteke "Mali Princ" izdavača Bosanske riječi iz Tuzle. Pisac Šimo Ešić, družio se sa učenicima osnovnih škola i uz pjesmu i igru predstavio nove naslove ove izdavačke kuće.



Ovom prigodom književnik Ešić je predstavio svoju novu knjigu „Izmislionica u selu Pričevac“ i knjige Fikreta Ahmetbašića „Šumski prijatelji“, Ismeta Bekrića „Pjesma se javlja“ i Rajka Joličića „Tata poljubi mamu“.

Direktor Biblioteke, mr.Edin Jahić zaželio je dobrodošlicu dugogodišnjem prijatelju ove ustanove, gospodinu Šimi Ešiću i najmlađim gostima kojima je ovom prigodom obećao mnogo sadržaja namijenjenih učenicima i korisnicima Dječijeg odjeljenja.



U svom programu književnik Ešić istakao je važnost dječije knjige kao i značaj biblioteke u animciji najmlađih korisnika kako bi smo pratili trendove drugih dječijih odjeljenja biblioteka u okruženju.

- Uvijek me raduje živi kontakt sa djecom i njihovo oduševljenje novim knjigama. Ovakvih događaja bi trebalo biti mnogo više jer se na taj način vrši popularizacija dječije knjige, kazao je književnik Ešić.

Priredio(la): NUB ˝Derviš Sušić˝                


Osmrtnicama ba smrtovnice