TUZLARIJE - KULTURA

08.11.2012.
Najava koncerta jazz ansambla kojeg čine iznimni međunarodni umjetnici
Svjetska premijera u Sarajevu i Tuzli


Nakon što 4. novembra bude zatvoreno 16. izdanje Jazz Festa, bosanskohercegovačku publiku očekuje svjetska premijera jazz ansambla kojeg čine iznimni međunarodni umjetnici francuski gitarista vijetmanskog porijekla Nguyen Le i njemački vokalista Michael Schiefel, te basista iz Tuzle Edvin Hadžić i bubnjar iz Sarajeva dr. Amar Češljar.



Ovaj će ansambl u Bosni i Hercegovini održati dva koncerta – 9. novembra nastupit će u sarajevskom Kamernom teatru 55, a dan kasnije 10. novembra u tuzlanskom Bosanskom kulturnom centru. Riječ je o koncertu koji se organizira u okviru projekta Jazz bez granica u organizaciji Goethe Instituta, Francuske ambasade i agencije Gramofon.

Nguyen Le značajno je ime na evropskoj i svjetskoj muzičkoj sceni, a u Sarajevu smo ga imali priliku slušati na sceni Jazz Fest 2003. godine kada je predstavio svoj projekat Celebrating Jimi Hendrix.

Schiefela smo gledali na prošlogodišnjem Jazz Festu kada je predstavio projekat u kojem je sudjelovao sa bugarskim bubnjarom Stoyanom Yankoulovom i Edvinom Hadžićem.

Napominjemo da će publika 16. Jazz Festa Hadžića i Češljara slušati i gledati i u okviru ovogodišnjeg festivalskog programa, prvog kao člana Arkul Orchestre i Sarajevo Jazz Guerille, a drugog u njegovom TAAK Triju koji će nastupiti u okviru programa Late Nite Stage.

Osmrtnicama ba smrtovnice