TUZLARIJE - KULTURA

20.11.2012.
Pozorište mladih Tuzle
Najava predstave ˝Nužda natjerala˝


Kao rezultat rada na jednogodišnjoj edukaciji djece i mladih u Naprednoj fazi Dramskog studija nastala je predstava "Nužda natjerala" koja predstavlja autorski ispitni projekat polaznika.



Polaznici su u periodu januara 2012.godine realizovali istraživanje i ankete trenutnih problema u društvu te su na osnovu rezultata ankete pristupili izradi autorskog teksta kojeg je dramaturški uobličio Adnan Mujkić, dipl.glumac. Na taj način nastala je predstava koja vrlo hrabro naglašava probleme naroda u Bosni i Hercegovini, a koji su, u nedostatku novca za preživljanje, prinuđeni raditi sve i svašta kako bi preživjeli. Po žanru predstava je orijentisana kao drama sa komičnim elementima.

U predstavi, pored polaznika Dramskog studija, igraju i studenti glume, te diplomirani glumci: Nermin Hodžić, Remira Osmanović, Kemal Fazlić, Jasmina Dedić, Lejla Jahić, Ivana Dugonjić, Amila Sećerbegović, Arnela Galijasević, Aida Sinanović, Lejla Škripić, Jasmina Ibrahimović, Zerina Smajlović, Amila Beširović, Lejla Purković, Irma Dukić, Anela Zubčević, Almir Kurtić, Ajdin Dedajić, Samed Alić i Malik Sakić.


Premijerna izvođenja predstave "Nužda natjerala" zakazana su za:

- 23.11.2012. – Petak – Premijera I - Rasprodato!
- 24.11.2012. – Subota – Premijera II - Rasprodato!
- 25.11.2012. – Nedjelja – Premijera III - Karte u prodaju!

Predstava se izvodi na sceni Teatra Kabare Tuzla sa početkom u 19.30 sati.
Rezervacije karata po cijeni od 3KM mozete izvrsiti na: 061 728 585

Osmrtnicama ba smrtovnice