TUZLARIJE - KULTURA

16.11.2012.
Počela kulturna manifestacija
Dani otvorenih vrata Agora centra


Izložbom amaterske grupe slikara "Nova likovna grupa" danas je svečano otvorena kulturna manifestacija "Dani otvorenih vrata" Agora centra. Manifestacija će trajati do 23.novembra, a cilj je da se kroz promociju kulture i kulturnog stvaralaštva lokalnog stanovništva unaprijedi kultura življenja u lokalnoj zajednici.



U uvodnom govoru na cermoniji otvaranja manifestacije rečeno je da će Agora nastaviti sa mnogim projektima kao što su razni besplatni kursevi, a istaknuta je i prednost volontiranja i razvoj lokalne zajednice. Inače, izložba slika je urađena uz pomoć članova "Nove likovne grupe" na čelu sa direktorom Mićom Marinkovićem.





Tokom sedmodnevne manifestacije građani će imati priliku da se informišu i uljuče u aktivnosti koje Agora nudi. Pored aktivnosti koje UG Agora redovno organizuje, kao što su edukativni kursevi, tematske i kreativne radionice za djecu i odrasle, program manifestacije će građanima ponuditi i dodatne kulturne, edukativne i društvene sadržaje. Program manifestacije baziran je na promociji otvorenog obrazovanja i procesa koji potpomažu razvoj lokalne zajednice, a na čijim načelima se temelji i rad centra.



Manifestacija se održava u organizaciji Udruženja građana “Agora” društveno-edukativnog centra za otvoreno obrazovanje i cjeloživotno učenje, uz podršku Olof Palme International centra, ABF, Fondacije tuzlanske zajednice, Opštine Tuzla i BH Telecoma.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice