TUZLARIJE - KULTURA

15.11.2012.
Foto-kino klub Tuzla
Otvorena izložba crteža Jeromea Stickmana


U Foto-kino klubu Tuzla otvorena je izložba crteža Admira Delića, koji je tuzlanskoj publici poznat kao novinar i radijski voditelj, a u svijetu likovne umjetnosti radi pod pseudonimom Jerome Stickman.



Izloženo je četrdeset radova, a svi oni su nastali pod uticajem kaligenofobije koja se u modernom svijetu tumači kao neopisivi strah od lijepih žena. Stoga ne čudi što u izloženim djelima možemo osjetiti snagu žene dok se u pozadini nazire vječiti strah muškaraca.



- Izložba je na temu kaligenofobije, odnosno straha od lijepih žena. Nije da se ja plašim žena, nego mi je ta riječ bila zanimljiva pa sam uradio slike na tu temu. Priprema za izložbu je trajala oko mjesec dana, a većinom radim digitalne slike, odnosno crtam na kompjuteru. Posjetioce će vjerovatno iznenaditi i uticaj Japana, hentaija, ali i pornografije, rekao je Admir Delić.





Admir Delić je učestvovao u značajnim omladinskim projektima, crtač je stripova, a veliki dio svojih radova promoviše putem interneta. Jedan je od najaktivnijih ovdašnjih blogera. Bosanskohercegovačkoj publici je u tekućoj godini postao poznat po crtežima naših košarkaških i fudbalskih reprezentativaca.





Da li imate ovu vrstu fobije i da li se ista može osjetiti kroz autorove radove najbolje ćete se uvjeriti ukoliko posjetite izložbu koja je otvorena do kraja ovog mjeseca.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice