TUZLARIJE - KULTURA

14.11.2012.
U povodu 35 godina umjetničkog rada Vlade Keroševića
Premijerno izvođenje predstave ˝Krojcerova sonata˝


Monodramom „Krojcerova sonata“, Vlado Kerošević, glumac, reditelj i profesor, obilježit će 35 godina umjetničkog rada. Tolstojev tekst, koji je svojevremeno izavao buru reakcija te bio i zabranjen, adaptirala je Nensi Haris.



Predstavu je režirao prijatelj i saradnik Vlade Keroševića, Nebojša Bradić. U djeliću predstave koju je Kerošević, za predstavnike medija, izveo danas u prostorijama Teatra Kabare, vidi se njegov glumački i potencijala i kvalitet.

Kerošević obilježava 35 godina rada dok, kako kaže, ima snage, volje i zdravlja, a naravno da nastavlja dalje kako sa glumačkim tako i pedagoškim radom.



Predstava govori o čovjeku koji ubije ženu zbog preljube, opsesivne ljubomore i neshvatanja. U vrijeme kada se radnja dešava preljuba se smatrala smrtnim grijehom, te kada navodno dokaže preljubu on bude oslobođen od društva i zakona, međutim, on nikada nije oslobodio sebe. Sjedi u kupeu voza i iznova priča svoju priču koju će pričati do kraja života.



Predstavu je već vidjela kragujevačka publika, a 16. i 17. novembra sa početkom u 19:30 sati, i Tuzlaci imaju priliku da u Noći teatra u Teatru Kabare Tuzla pogledaju Vladu Keroševića u naponu glumačke snage.



S.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice