TUZLARIJE - KULTURA

30.11.2012.
U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić“ Tuzla
Promovirana „Uspavanka za Knjigosaura“


U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić“ Tuzla jučer je upriličena promocija knjige za djecu „Uspavanka za Knjigosaura“, autorice Jagode Iličić. Kroz igru i pjesmu sa mališanima književnica je predstavila glavne likove iz ove knjige.



- Knjigolina je jedan veoma nestašan lik. Živi u gradu u kome je sve romantično. Zaljubljena je u princa Peruniku. Ali kako ni jedna ljubav nije glatka kao maslac, tako i ova često donese glavobolje onima koji je dijele, kazala je o likovima iz knjige autorica Iličić.



Književnica Jagoda Iličić, objavila je nekoliko knjiga posvećenih djeci a najveći uspjeh je doživjela sa knjigom Brkovi od kečapa, te se nada da će i ova knjiga pronaći svoj put do najmlađih čitalaca.

- Ova knjiga je posebna po tome što su sami likovi u stalnom dijalogu sa autoricom, to jeste samnom. Na početku knjige nalazi se tekst mašte koji djeca moraju proći jer ovu knjigu mogu čitati samo oni koji znaju dobro zamišljati, riječi su autorice Iličić.
Pjesme "Uspavanka" i " Popocatepetl", zajedno sa šest priča iz knjige, snimljene su na odgovarajući cd koji prati knjigu. Muziku potpisuje Peđa Hasić, dok pjesme izvodi učenica Ejna Omerović.
Knjiga „Uspavanka za Knjigosaura“ moći će se kupiti u knjižari Univerzal prometa na Korzu.

Priredio(la): NUB „Derviš Sušić“ Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice