TUZLARIJE - KULTURA

30.11.2012.
Narodno pozorište, večeras u 19:30
Pozovi ˝M˝ radi užitka
Gostujuća predstava Zvezdara teatra



Pozovi "M" radi užitka je priča o nama danas i ovde. O našim životima koji su imitacije onoga o čemu smo sanjali, o nevidljivim rukama koje kroje našu nesreću, i o našem batrganju da preživimo. To je tragikomična priča, priča o umetnicima u tranziciji, o dvema glumicama i jednom piscu koji se snalaze kako znaju i umeju u vreme sunovrata svih vrednosti. Nekadašnja glumica Narodnog pozorišta, Olga Krunić, već zaboravljena i bez posla, za svog sina, mladog pisca, dramaturga, ima jednu verziju svog života – zarađuje tako što čita velike pisce u Udruženju slepih. Njen sin preživljava tako što piše reklame za jetrenu paštetu, i sanja da napiše dramu kojom će vratiti majku na scenu, i u kojoj će glumačku šansu dobiti i njegova devojka, takođe glumica bez posla. Ali snovi su jedno, a stvarnost je sasvim drugo. Zato svi lažu.

- Ovom pozorišnom komadu privukla me prvenstveno aktuelnost teksta koji, je zaista odraz naše stvarnosti u kome su poremećene vrijednosti, rekla je Katarina Žutić.

Glumica Snežana Savić, nakon 20 godina vratila se ovom predstavom na pozorišnu scenu, jer kako kaže čekala je pravi glumački izazov, a to je pronašla upravo u ovoj ulozi.

Snežana Savić je istakala da ova predstava nikoga ne ostavlja ravnodušnim, jer govori upravo o svima nama u ovom teškom vremenu tranzicije, previranja i borbe za egzistenciju.

Tuzlanski ljubitelji pozorišta ovu predstavu će moći pogledati u Narodnom pozorištu Tuzla u petak 30.11.2012. godine sa početkom u 19:30 sati.

Osmrtnicama ba smrtovnice