TUZLARIJE - KULTURA

06.12.2012.
Internacionalno annale savremene likovne umjetnosti minijature 2012
Objavljena imena dobitnika nagrada


Na ovogodišnjem "Internacinalnom annalu savremene likovne umjetnosti minijature 2012" prvo mjesto u kategoriji slikarstvo podijelili su Ljubomir Milojević (BiH) i Mensur Porović (BiH). Drugo mjesto u kategoriji grafika osvojio je Emilio Secchi iz Italije, a trećenagrađeni, u kategoriji crtež, je Trian Gligor iz Njemačke. Nagrada u kategoriji skulptura otišla je u ruke Kenana Abaza iz BiH, dok je Grand Prix pripao Stanislavu Bojankovu iz Bugarske.



U proteklih mjesec dana, u organizaciji Udruženja za promociju likovne umjetnosti i očuvanje kulturne baštine, u Galeriji Mandžić posjetioci su bili u prilici da pogledaju izložbu ˝Internacionalno annale savremene likovne umjetnosti minijature 2012˝. Izložba je trajala mjesec dana, a učesnici su metodom glasanja odabrali najbolje radove.



Na izložbi su bila zastupljena 83 umjetnika iz 20 zemalja svijeta, koji su se tuzlanskoj publici predstavili sa preko 400 zanimljivh radova. Učešće su uzeli umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Holandije, Njemačke, Japana, Belgije, Švedske, Turske i Amerike.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice