TUZLARIJE - KULTURA

05.06.2005.
˝Cum grano salis˝
Pet romana u užem izboru
TUZLA - Žiri za dodjelu nagrade ˝Meša Selimović˝ za najbolji roman objavljen u prethodnoj godini na području Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine od 17 nominovanih romana odabrao je pet, koji su ušli u uži izbor.

˝Koji su romani prošli prvi filter biće objavljeno danas˝, rekao je Mustafa Sušić, direktor JU Dom mladih Tuzla, jednog od organizatora književih susreta ˝Cum grano salis˝, na kojima će se biti proglašen laureat.

Ovogodišnji književni sureti počinju 10. juna, a dodjela nagrade ˝Meša Selimović˝ planirana je za 14. juna, na svečanom zatvaranju susreta, koje će biti upriličeno na Panonskom jezeru.

Pisac najboljeg romana, osim brončane statue u obliku mastionice i pera, dobiće i novčanu nagradu od 5.000 KM, koji će obezbijediti opština Tuzla .

Nagrada ˝Meša Selimović˝ ustanovljena je prije tri godine i do sada su romanima godine proglašeni ˝Netko drugi˝ Marinka Koščeca iz Zagreba, ˝Viljem Šekspir u dar es Salamu˝ Irfana Horozovića iz Sarajeva i ˝Cirkus Kolumbija˝ hrvatskog novinara Ivice Đikića.

Priredio(la): vanishroach/nezavisne                


Osmrtnicama ba smrtovnice