TUZLARIJE - KULTURA

13.12.2012.
Godišnji koncert GKUD „Bosna“
Igrom i pjesmom obilježen jubilej


U povodu obilježavanja 67 godina postojanja i rada Gradskog kulturno-umjetničkog društva ”Bosna” iz Tuzle, u punoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla održan je veliki godišnji koncert.



- U GKUD „Bosna“ igram od svoje šeste godine, zaista pamtim samo pozitivna iskustva i nosim sa sobom lijepa sjećanja na brojne nastupe. Biti dio ovoga Društva, sa dugogodišnjom tradicijom, za mene je nešto posebno. Ovaj koncert je rezime svega onog što smo postigli tokom godine, rekao je za Tuzlarije Omar Agić, član GKUD „Bosna“.

Članovi GKUD „Bosna“ Tuzla na koncertu su se predstavili sa šarolikim repertoarom, tako da smo se kroz igru i pjesmu prošetali Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Srbijom i Mađarskom. Nastupili su članovi svih sekcija koje djeluju u okviru Društva.





















GKUD "Bosna" osnovano je 4.augusta 1945. godine pod imenom Radničko kulturno-umjetničko društvo "Mitar Trifunović Učo". Kroz društvo su prošli hiljade amatera različite starosne dobi, stepena obrazovanja, nacionalne i socijalne strukture, te umjetničkih opredjeljenja. Svi ovi članovi ostavili su trag i dali doprinos u izgradnji renomea i kvaliteta po čemu je društvo i poznato. Društvo broji nekoliko sekcija Prvi folkolorni ansambl, Narodni orkestar sa vokalnim solistima, Drugi folkolorni ansambl, Škola folklora, Sekcija sijelo u podne i Plesni studio "Flamenco".


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice